sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tarina päivässä 1.6/Sinappi

Kesän tultua meilläkin kuluu sinappia  enemmän kuin talvella. Eli makkaraa paistellaan.  Oikeastaan vain kun on vieraita. Ei sitä juuri muuhun tule käytettyäkään. Ja merkkinä on tietysti Turun sinappi.
Kerran olin Pariisissa. Illalla olimme kävelyllä ikkunaostoksilla.Ostimme jonkinlaisen kuuman koiran ja myyjä kysyi, laitetaanko sinappia. Kyllä kyllä. En osaa ranskaa,enkä muista, miten asian selvitin, mutta sinappia sain. Ja millaista! Vedet herahti silmiin hetimiten. Ytyä ainetta.
Sinappiahan on monenlaista ja makuista.Sinapinsiemenistä sitä saa tehtyä itsekin.Olen joskus kokeillut, säilyvyys ei vain ole kovin hyvä. 
Vauvojen vaipoista löytyy sinapin väristä ainetta, joka ei ole syötävää, mutta tämänhän te tiesittekin.

2 kommenttia:

  1. Turun sinappi on minunkin makuuni.Hauskaa,että sen valmistus palaa Suomeen,ei kylläkään Turkuun,mutta haittaakse,jos maku pysyy samana?

    VastaaPoista
  2. Konjakkisinappi on myös hyvää kinkun kanssa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!