perjantai 4. heinäkuuta 2014

Tarina päivässä 4.7 /lempinimi

Tisittekö, että minua on kutsuttu Naaniksi ? Ettepä tietenkään. Lempinimi lähti siitä, kun siskon tyttöni pienenä muovasi nimeni tuollaiseksi. Sittemmin edesmennyt mieheni otti sen käyttöön hellittelynimeksi. Meillä ei juuri lempinimiä käytetty. No sen verran, että yksi tyttäreni oli Tumppi pienenä. Hän kun oli niin kovin pieni. Nyt on ainakin 15 cm pitempi kuin äitinsä. Ja vanhin tyttäristä on kyllä vieläkin joskus Nippe.
Isälläkin oli omituinen lempinimi vanhempana. Kelström, mistä nimi johtui, en ihan tarkalleen tiedä. Luulen, että se oli sisäpiirijuttu, johon minä en kuulunut, kun asuin kaukana.
Tyttären toisen lapsen lempinimeksi tuli Pisko.Isosisko sen keksi. Taisi olla niin, kun hän kuuli saaneensa siskon, hän kuuli pisko. Nimeä käytetään vieläkin.
Lempinimiä on monenlaisia. Useimmiten ne väännetään nimestä, mutta on sitten tosiaan nimiä, jotka kuvastavat jollakin tavalla henkilöä. Luonnetta tai kokoa.
Tästäpä johtui mieleen, että minulta meni 20 vuotta, ennekuin huomasin / tajusin, että Savossa käytetään talon nimeä ikäänkuin sukunimenä. Särkän Martti olikin ihan jotain muuta.

1 kommentti:

  1. Minulla ei ole koskaan ollut lempinimeä. Lapsuuden kodissani äiti ei pitänyt lainkaan nimiväännöksistä.Ehkä siksi en ole koskaan muutenkaan oikein tottunut lempinimiin. Aloin oikein miettiä, että yhdelläkään ystävällänikään ei ole lempinimeä.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!