maanantai 18. elokuuta 2014

Tarina päivässä 18.8 / kolikko

Jokainen varmasti tietää sanonnan kolikolla on kaksi puolta. Niinkuin useimmilla asioillakin. Kolikkoa myös heitetään, kruunu vai klaava.Minä en ole koskaan heittänyt kolikkoa. En ainakaan muista. Olen kyllä heittänyt niitä tappia kohti. Tiedättehän, joka heittää kolikon lähimmäs keppiä, voittaa. Olen myös pelannut rahapelia korteilla. En kyllä yhtään muista korttipelin nimeä, mutta pennejä siinä käytettiin. Minä ensikertalaisena ja sen verran pöljänä voitin kaikki rahat itselleni. Summa ei varmasti ollut iso, koska rikkauksia ei ole. Vai olisinko tuhlannut kaikki?
Kolikoista on sekä hyötyä että riesaa. Joskus niitä tarvitaan parkkimaksuun tai kolehtiin. Joskus taas pörssi on täynnä kolikoita. Ja jos käyt ulkomailla, niin yhden ja kahden sentin kolikoita vilisee pörssissä. Jaa että missä? Pörssihän on hienommin sanottuna rahapussi.
Tulipa mieleeni, että meillä on vanhoja kolikoita vaikka kuinka paljon. Löytyy siis todella vanhoja kotimaisia, mutta myös ulkolaisia rahoja.
Kolikon kaksi puolta, ollako vai eikö olla, siinäpä pulma. Savolaisilla on joka asiassa kaksi puolta. Voihan se olla niinnin, tai sitten ei.

4 kommenttia:

  1. Heh, savolainen mentaliteetti on kyllä aivan toista kuin täällä varsinais- suomessa! Kyllä kolikoista juttua riittää. Mukavaa tarinointia tänään.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kolikoista on enemmän hyötyä kuin haittaa:) Tykkään maksaa kaupassa tasarahalla ja käytän siinä myös kolikoita. Voi olla, että jonossa takana olevat hermostuvat kolikoiden laskijaan. Parkkimaksua varten pitää olla myös muutama kolikko. Tänään kävin pikaisesti kaupungin keskustassa ja tarvitsin parkkimaksuun kolikoita. Aika paljon niitä tarvittiinkin, sillä tunnin pysäköinti maksoi 3 euroa!

    VastaaPoista
  3. Kiva juttu kolikoista! Minulle kolikoita kertyy melko paljon, koska en tykkää esim. kaupan kassalla laskea kolikoita. Yleensä käytän ne sitten mm. työpaikalla kaikenmaailman keräyksiin.

    VastaaPoista
  4. Pörssi ?
    No en ole kuullutkaan sitä rahapussiksi sanottavan :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!