lauantai 9. elokuuta 2014

Tarina päivässä 9.8 / letti

Lettejä on monenlaisia. Hiuksissa tai pullassa voi olla lettejä. Pullaletin tekeminen voi olla joillekin vaikeaa. Varsinkin 4-säikeinen. Leivon lettipullaa nykyään harvoin, etten ole ihan varma, onnistuisiko tuo minultakaan. Ainakaan ensimmäisellä kerralla. Äiti leipoi aina pullapitkoja useamman kerralla. meitä oli 6 lasta, joten pullan menikki oli taattu. Pikkuveljeni keräili pitkoja tyynynsä alle. En muista, kävelikö hän unissaan vai muuten vain, mutta hänen sängystään löytyi silloin tällöin puoliksi syöty pullapitko.
Minulla on ollut useamman vuoden pitkä tukka. En kuitenkaan tee siihen lettiä, koska se olisi ohut kuin hiiren häntä. Nyt herääkin kysymys, miksi pidän pitkää tukkaa. Ihan vain miehen takia. Hänestä naisella pitää olla hiukset, eikä hän innostu niiden laikkaamisesta.
Kylällä liikkuu parikin miestä, joilla on pitkä ja todella paksu tukka. Minusta on väärin, että miehellä on sellainen tukka, jota naiset kadehtii. Miehelle riittää komeus, mutta naisten pitäisi olla vielä kauniita ja pitkät hiukset kruunaavat naisen.

5 kommenttia:

  1. Hiukset ovat naisen kruunu! On minunkin lettini aikamoinen hiirenhäntä, vaan mitäpä nainen ei tekisi miehensä eteen? :-) Minä luovun mustasta väristä miehen vuoksi, hän haluaa jotain pehmeämpää ;-)
    Pullapitkoja on minunkin lapsuudessani leivottu. Minä itse todella harvoin.
    Mukavaa tarinointia leteistä :-)

    VastaaPoista
  2. Varasin kahvihetken sinulle. Kuoressasi on nyt kolme varausta. Montako minulla?

    VastaaPoista
  3. Minun päässäni ei ole ollut koskaan lettiä, kun ei ole ollut pitkää tukkaa. Mieheni on parempi letittäjä kuin minä. Hän on tehnyt letit ensin tyttärille ja nyt tyttären tyttärille.

    VastaaPoista
  4. No minäpä saankin varata sitten kaksi lisää. Pitkän harkinnan jälkeen varaisin Iltasadun aika ja yliarvostettua kortit.
    Yritän lähetellä odottavia kirjeitäni huomenillalla postiin joten jähetän sinulle kolme varaamaasi korttia tulemaan

    VastaaPoista
  5. Jännä, miten miehet tykkäävät pitkästä tukasta - aikanaan seurusteluaikoina kauan sitten kumppani toivoi minun kasvattavan pitkän tukan ja minähän aloin kasvattaa. Kun seurustelu loppui, leikkautin tukkani.
    Yhdellä tutulla on pitkä ihana letti yli 70-vuotias - ja hänen lempinimensäkin on Letti.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!