torstai 27. elokuuta 2015

Vielä on toivoa!

Eilinen päivä meni kuvien kanssa touhutessa. Vaikka edellisenä päivänä olin päättänyt, etten kajoa blogiini, niin rupesin siirtämään vapaita atc-kortteja picasa-albumiin.Rohkea veto! Googletin ohjeita ja yritin. Jouduin kuitenkin turvautumaan Sinitaivaan Ainon apuun. ( Sirkkikseltä en enää ilennyt pyytää apua, kun olen niin monesti kääntynyt hänen puoleensa)
Kuinka ollakaan, iltapäivällä olin saanut kuvia omaan albumiin, mutta sitten piti saada tekstiä kuvan alle ja kuvat näkyviin blogissa. Ja hoplaa! Ainon neuvojen avulla blogissani on nyt sivupalkissa kohta, josta pääsee katsomaan vapaita atc-kortteja. Kortteja on vasta murto-osa esillä, enkä taida vanhempia sinne siirtääkään. Jos vain uudet.
Nyt olen ISON KIITOKSEN VELKAA AINOLLE JA SIRKKIKSELLE MYÖS NEUVOISTA!
Illalla olin "läpeensä" tyytyväinen itseeni, kun olin onnistunut! Enhän minä olekaan ihan toivoton.

Löysin yhden kortin, jota en ilmeisesti ole esitellyt lainkaan.


With Love


Tavataan keväällä

Tämä kortti on vuodelta 2012, kun aloin tehdä atc-kortteja. Muistan, etten ymmärtänyt aina ollenkaan esim. haasteita enkä sitä, mistä tässä on oikeastaan kysymysja se näkyi korteissa.
Uskon, että kehitystä on tapahtunut.

keskiviikko 26. elokuuta 2015

TJK # 36

TJK:n haasteessa piti esitellä sukua, todellista tai keksittyä. Tein ensi viikon kortin valmiiksi.


Elvi-osuuskaupan kirjanpitäjä

Tämä menee Elvin veljenpojantyttärelle Esterille.

tiistai 25. elokuuta 2015

Jees!

Nyt toimii! Ohjeet olivat oikeat, mutta minä en osannut ihan ohjeita käyttää oikein. Käytin paikallisessa liikkeessä ja siellä poika laittoi asian kuntoon. Luulenpa, että jätän blogin uudistamisen tähän. KIITOS AINO JA SIRKKIS!
Minä innostuin eilen tekemään jäätelöä. Laitoin siihen 2 dl kuohukermaa, puoli prk kondensoitua maitoa, banaania ja suklaarusinoita. Kerma vatkataan, vaahtoon lisätään maito ja maut.Laitetaan pakasteeseen. On todella makoisaa! Kaloreita tietenkin on.


ONGELMA EI OLE VIELÄ RATKENNUT KOKONAAN!

KUTEN HUOMAATTE, ON SIVUPALKKI TYHJÄ. KAIKKI JUTUT OVAT TUOLLA ALHAALLA. EN YMMÄRRÄ, MITÄ OLEN TEHNYT, KUN SAIN NE SINNE. NYT NE PITÄISI SAADA ENTISELLE PAIKALLE, MUTTA MITEN?
EI OLE VIELÄ MINUN TAIDOILLANI ONNISTUNUT. OLEN NIIN SANOTUSTI PIHALLA.

OSAAKO KUKAAN AUTTAA? SIRKKIKSELLE ISO KIITOS NEUVOISTA, JOILLA OSA ONGELMASTA ON KORJATTU, MUTTA ENTÄ LOPPU.

maanantai 24. elokuuta 2015

APUA APUA!!!!!

Minä olen onnistunut sotkemaan blogini täydellisesti, enkä osaa nyt korjata tilannetta. Voisiko joku asiantuntija auttaa? Yritin vaihtaa pohjaa, mutta se ei vaihtunutkaan. Olisin ottanut valmiin mallipohjan. Sitten onnistuin jotenkin kummasti siirtämään sivupalkin tiedot sikin sokin ihan alas. Miten saan kaiken edes ennalleen?

HELP ME! (muuan ihan selvästi vanha blogisti)

Sukua

Tällä kertaa TJK:ssa piti esitellä sukua. Innostuin heti aiheesta ja tein tämän viikon kortin. Kortissa on lasteni isänisänisä, joka oli mm. asioitsija. Hän siis kirjoitti ihmisten papereita yms ja toimi myös nimismiehenä. 1900-luvun molemmin puolin. Kuvan on maalannut hänen tyttärensä. Siinä on myös Ivarin nimikirjoitus.


Lasten isänisänisä. Ei vaihdeta.

Pskishaasteeseen kortti

Pitkästä aikaa tein kortin Pskarteluhaasteeseen koska aihe sopi minulle. Nuorimmaiseni on muuttanut uuteen asuntoon ja tein hänelle kortin koska aihe oli nimenomaan uuteen kotiin.


Kortissa on käytetty vain leimasimia. Yksinkertainen en ihan ole korttiin tyytyväinen, mutta tällä mennään.
Haaste löytyy täältä.

Enkeli ja muita kortteja

Eilinen päivä meni ihan sisällä toipuessa menneestä viikosta.Hyvin nukutun yön jälkeen vain lepäilin ja nukuin vielä pienet päikkärit ja niinpä yöllä heräsinkin kahdelta. Nousin ylös tutkailemaan olisiko inspiraatio hereillä myös. Ja olihan se. Taiteellisuudesta en tiedä mutta kortteja tuli viisi kappaletta


Äiti ja lapsi

Suukkokortti

Tiesittekö että sota-aikana oli suukkokortteja.

Alatko nää mua?

Vihreät niityt

Enkeli kanssasi

Tätä korttia tehdessäni oli ystäväni KIRSTI erityisesti mielessäni.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

lauantai 22. elokuuta 2015

Maalla tehtyä

Olimme maalla yhden yön seudun molemmin puolin. Onneksi olin ennakoinut mahdollisen inspiraation tulon ja niinpä teinkin pari korttia. Kuvat ja pohjat lehdistä.


Uutta satoa varattu Enkulille



Kirjailija ja ruusutarha

Molemmat ovat vapaita vaihtoon.

Tänään lähdemme risteilylle ja tullessa pysähdymme illalla majataloon kuuntelemaan Pekka Simojokea.
Hieno päivä tulossa!

MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

perjantai 21. elokuuta 2015

Saatuja

Tällä viikolla on oltu taas kolme päivää muualla ja blogi on jäänyt ihan hungingolle (kitjoitetaankohan se noin?) Postin mukana oli tullut kaksi kirjettä.

Puutarhassa 2/3
Tämä kisuihanuus on Apriksen tekemä.

Kiitos Apris kortista ja muusta postista!!

*******


Nämä kortit ovat Paperifanin Eijan tekemät.
Keikari ja Kirjakahvila

Kiitos Eija vaihdosta! Ja muusta postista!

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Flowers for my daughter

TIOT:n haasteessa pyydettiin kukkia ja sattuikin niin hyvin että vanhimmalla tyttyärellä on ensiviikolla syntymäpäivä. Siis kukkakortti. Sain askartelevalta tyttäreltä lainaksi Sizzixen ja kokeilin monenlaisia kuvioita kunnes hyväksyin kohokuvioinnin. Kukkakuviointi kullanvärisellä paperilla joka on liimattu mustaan pahviin, joka on liimattu punaiseen. Samanvärisellä punaisella stanssattu teksti. Varmuudeksi vielä kukka nurkkaan ja kolme helmeä. Onnittelut Ninalle!

This is my flowerscard. There are embossing flowers on the golden paper.
The callenge is here.


maanantai 17. elokuuta 2015

Metallia

Pitkästä aikaa tein taas yötöitä. Aikani pyörittyä nousin tekemään kortteja. Ja teinkin heti kolme kappaletta metalli-aiheisia kortteja Paperifanin haasteeseen. Valokuvaus on jotenkin epäonnistunut-jälleen kerran



Prinssi ja minä varattu Eijalle


Kultainen kello
vapaa

Muistoja varattu Eijalle




perjantai 14. elokuuta 2015

Keijuja

Aamuyöllä tein kortit TJK-haasteeseen. Aiheena oli keijukaiset.

TJK 33 Nuppusadetta

TJK 34 Keijusumua Varattu Aprikselle


*********
Meillä oli vaihto RaijaAnnikin kanssa ja tässä saamani ihastuttava kortti.


Kiitos RaijaAnnikki tästä kauniista kortista ja muusta postista!

torstai 13. elokuuta 2015

Eläkeläisen kiirettä

Keväällä meinattiin miehen kanssa, että kesälle ei oteta mitään. No ei ole tarvinnut ottaa, sitä on tullut ja annettu. Siis menoja, kiireitä. Kaikki positiivista. Nytkin kävimme jo toista kertaa tänä kesänä Virossa. Ensin menimme Tormaan, sieltä Peipsijärven rantaan Rajaan, missä olimme yötä. Meillä on siellä tuttuja. Torman kirkossa oli hieno urkukonsertti, jossa oli myös saksofoni mukana.

Sitten suunnistimme Viljandiin, jossa olimme 2 yötä hienossa paikassa, keskellä metsää. Päivät tutustuimme kaupunkiin ja kävimme myös Pärnussa. Oli kuumaa! +29! Ei uitu.

Isäntä pani navigaattorin etsimään kaikki pienet tiet ja kyllä oli mukavaa katsella aitoa Viron maaseutua. Syysteemi aja 3,1 km, käänny vasempaan,sitten aja 6,3 km, käänny oikeaan. Tätä riitti Tallinnasta Tormaan.

Viro on kerrassaan ihastuttava maa. Ihmiset ystävällisiä, kieltä melkein ymmärtää. Vaikka talot maaseudulla voivatkin olla todella huonokuntoisia, kukkia on joka pihalla, samoin kasvimaa.

syksyn enteitä

mukava sviitti kaikilla mukavuuksilla, tehty vanhan aitan sisälle

omenapuun siimeksessä riippukeinu

Pärnussa, rantatien varrella

Menimme kohville, kohvin ja pullan sai kahdelle vajaalla 5 eurolla ihan yleisesti.
Tässä rakennuksessa oli myös  paikallisten kädentaitajien tuotteita esillä myynnissä. Kaikkea ihanaa halvalla! En tullut kuvanneeksi. 

Kortteja ei siis ole tehty, vähän sukkaa kudottu kotimaan reitillä, Virossa ei voinut kutoa, ettei mennyt maisemat sivu suun.
Viikonlopuksi suunnistan tyttären luo.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA!




lauantai 8. elokuuta 2015

Kukkia

Eilen tuli postissa Korpikankaan siemen-kukkaluettelo ja heti sitä isännältä pyytämään. Suosiolla sain.
Tein eilen illalla muutamiin kortteihin pohjan suihkeilla ja mömmöillä. Tänä aamuna sitten tein pari korttia valmiiksi.


Dancing Queen


Ruby

Kortteihin käytetty myös hilettä. Vapaat vaihtoon.

******
Kirsikkapuissakin olisi mukavasti kirsikoita, mutta kun on jäänyt toisesta päästä lyhyeksi, niin täytyy kaivaa portaat esille. Toivottavasti linnut eivät kerkiä ennen.




MUKAVAA JA LÄMMINTÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!


perjantai 7. elokuuta 2015

Sarah Kay ja sanomalehti

Sarah Kayn haasteessa piti olla jotain sanomalehdestä. Vai oliko se yleensä lehdestä? No minä repäisin jostakin SS:n sivuilta mainoksesta palaset ja yhdistin ne korttiin. Vielä leimasin lehtiä ja sotkin samalla Sarahin kuvaa. Pohjana on sabluunalla tehty palanen.


Minusta kortista tuli ihan mukava.

*******


Enkulin kanssa vaihdettiin kortteja. Luonnossa kortit ovat todella upeita.

KIITOS ENKULI, TYKKÄÄN KOVASTI!

torstai 6. elokuuta 2015

TIOT-haaste

Pitkästä aikaa tein kortin TIOT-haasteeseen, jossa pyydettiin käyttämään sabluunaa. Atc-kortissani on pohja tehty sabluunalla.


TIOT-challenge asked use Stencils. In my card is background with stencil. This is atc-card and free to change.
The challenge is here.



Paperifanin haasteeseen kukkia ja perhosia

Lupauduin Paperifanin atc-haasteeseen ja aamuyöllä, kun uni oli kaikonnut, menin askartelemaan ja hupsista, kaksi korttia syntyi melkein itsestään.


Perhosen siivillä varattu RaijaAnnikille


Kerro se kukkasin

Molemmat ovat vapaita vaihtoon.

Eilen paistoi aurinko koko päivän ja tänään heräsin sateeseen. Mansikat alkaa loppua, viinimarjoja on kerättäväksi ja vattujakin jo löytyy. Sipulit ovat isoja, samoin perunat. Kiirettä pitää!

maanantai 3. elokuuta 2015

Onkohan tämän viikon kortti tässä

Eilinen päivä meni ihan sisällä. Sen verran kävin ulkona, että hain jälkiruokaan mansikoita maalta. Aamulla kuunneltiin kaksikin Jumalanpalvelusta, syötiin ja otettiin pienet päiväunet. Sitten tuijotettiin televisiota 4 tuntia.Myhinpää on tässä lähellä. (Neste-ralli) Ja Riuuskasen äetin poeka heitti kauan odotetun Pielaveden ennätyksen.
Klo 18 aloitin vielä elokuvan katsomisen. "Love me tender", mutta muistin sen liian hyvin, eikä se totta puhuen enää tehonnut niinkuin nuorena. Kävin katsomassa sen 16-kesäisenä kaksi kertaa peräkkäin. Molemmilla kerroilla itkin. Silloin se tuntui sydäntä särkevältä, miksei enää?
Niin ja ukkonen hätyytteli, sammutti valotkin vähäksi aikaa. Ja niinpä tein TJK-haasteeseen kortin.


Aika yksinkertainen, mutta tälläisiahan minä teen. Oisko nyt # 32?

********

Tänä aamuna kävin heti aamutuimaan keräämässä mansikat. Vielä niitä tulee, ei kuitenkaan kovin paljon. Saamme syödä mansikoita vuoden aikana 2 x viikossa!
Löysin kasvimaalta kukkapenkin, jota en tiennyt olemassa olevankaan. Mies oli laittanut kehäkukan siemenia maahan ja nyt kukat kukkivat iloisesti vesiheinän seassa. Vesiheinä oli kasvanut liki puoli metriseksi! Niinpä perkasin sen pois ja löytyihän penkistä vielä sipuliakin kasvamassa.
Mies ei voi kumarrella kovasti, kun muutama vuosi sitten leikattu niska on ruvennut kipuilemaan. Tuntuu, kuin pää tipahtaisi ja sitä riskiähän me ei oteta! Onneksi tänään on lääkäri-aika.

*******
Ainon kanssa meillä oli taannoin vaihto ja nyt vasta laitan saamani kortit esille. Sori Aino!


Tässä nämä ihanuudet!

KIITOS AINO!


sunnuntai 2. elokuuta 2015

Nyt ainakin kerkesin

Heinäkuun haaste tuli ja meni, enkä saanut korttia tehtyä. Nyt otin heti itseäni niskasta kiinni ja kuuntelin kappaleen, joka tietenkin oli minulle outo, mutta kaunishan se oli.


Kaksi onnellista Varattu Enkulille

Kuvat on vähän pieniä, mutta toivottavasti saatte selvän.

Haaste löytyy täältä.