perjantai 4. tammikuuta 2013

Nukutun yön jälkeen

Huomenta kaikille! Ilmoitusasiana, että olen nukkunut hyvin viime yönä, kun sain kiinni punaisesta langasta. Tosin en ilman lääkettä. Minua vaivaa silloin tällöin nokkosrokko, johon olen saanut lääkityksen tarvittaessa otettavaksi. Lääke rauhoittaa kutinan ja siitä aiheutuvan levottomuuden. Otin sellaisen pillerin eilen ja tulihan se uni. Nukuin 7 tuntia yhden herätyksen taktiikalla.
Oliko se vasta eilen, kun puhuttiin, että mielialalääkkeet alkavat korvata unilääkkeitä. Kaipa tämä Atarax on myös jonkinlainen mielialalääke tai sisältää samoja aineksia, koska se rauhoittaa kutinasta johtuvaa tuskaisuutta. Niin tai näin. Sain kuitenkin nukuttua, sillä uni on erittäin tärkeä ihmisen hyvinvoinnille.

Tämän aamun kortti oli ilman muuta selvä. Kirjojen ystävänä tein sen tietenkin kirjoista. Jo lapsena meillä käytiin ahkerasti kirjastossa. Kuljimme äidin perässä muutaman kilometrin kirjastoon pakkasista välittämättä. Muistuupa mieleeni, että tälläisella kirjastoreissulla näimme myös Sputnikin, joka kiersi maapalloa.
Samaisessa kirjajutussa antikvariaatin pitäjä kertoi katsovansa surullisena nykypäivän sisustusjuttuja tv:stä. Siellä ei kirjahyllyjä näy ja sekin ohjaa ihmisten ajattelua. Varmasti totta. Ei nettikirjat korvaa kirjaa kädessä, eikä sieltä tule vanhan kirjan lumoavaa tuoksua.

Jostakin syystä en saa siirrettyä kuvaa tänne. Kuvansiirto aukeamassa ei ole sitä kohtaa, jossa lukee selaa ja muuten en nyt saa/osaa kuvaa siirtää.










2 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista ja kun eilen hukkasin blogiluetteloni niin laitan sinutkin uudelleen.
    Ihanaa kun olet nukkunut hyvin.No, minä pyörin ja hyörin vaikka yleensä nukun hyvin.
    Mulla on myös aina joskus tuota nokkosrokkoa ja kutinaa ja se on tosi kurjaa ja kiusallista.
    Kuitenkin mukavaa tätä päivää.

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava uutinen että sait vihdoin nukutuksi! Onnitteluni!
    On ihan tosi asia, että mm levottomuus vaikeuttaa unen saantia. Jo sekin, että odottaa ja pelkää sitä, ettei saa nukutuksi, aiheuttaa valvomista.
    Nokkosrokko on täälläkin. Sen sain tuossa viime vuoden aikana ja mitä ilmeisemmin stressin takia. Minulla siihen auttaa Aerius tai Heinix.
    Nukuthan ensi yönkin hyvin, jookos?

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!