maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tarina päivässä 30.6 /arkku

Arkkuja on monenlaisia. Ensimmäisenä ajatellaan varmasti sitä viimeistä sijaa, joka meitä kaikkia odottaa. Haluaisitko tehdä itsellesi oman arkun? Puusta, oman näköisen. Minusta se ei ole ollenkaan hullumpi ajatus. Hautaustoimistot käyttävät surutta ihmisen hätää hyväkseen rahastamalla arkusta. Pitäisi kilpailuttaa arkkuja, mutta kuka lähtee siihen, kun lähiomainen on kuollut. Arkkuasiassa pitäisi muutenkin ruveta ajattelemaan järkevämmin. Ettei tarvitse ostaa arkkua  näytön paikkana. 
Tiedän ihmisiä, jotka ovat käyneet valitsemassa oman arkkunsa valmiiksi. Jotkut ovat jopa tuoneet sen valmiiksi kotiinsa ja kokeilleet, miltä siinä tuntuu maata. Jos minä olisin vähän rämäpäisempi, voisin kyllä itsekin näin tehdä.
On tietenkin muitakin arkkuja olemassa. Vasta viikonloppuna näin aidon Amerikan arkun, joka on seilannut 1900-luvun alkupuolella Amerikan ja Suomen väliä sisällään aarteita. Arkku oli iso, kerroksinen ja raudoitettu. 
Minullakin on aarrearkku, ihan pieni, mutta tärkeä. Säilytän siellä tärkeitä juttuja elämäni varrelta. Vanhana on sitten mukava katsella, mihin mikäkin juttu liittyy. Tälläinen aarrarkku olisi tärkeä esimerkiksi dementoituneille,  omaiset voisivat koota sen hyvissä ajoin.Arkun sisällön avulla saa paljon hyviä tuokioita muistelemiseen.


 


4 kommenttia:

  1. Huomenta! Kivoja tarinoita sinulla. Arkusta on moneksi. Kansanopistossa voi vaikka tehdä itselleen sellaisen :-) Aarrearkut ovat tärkeitä. Niihin meidät "opetetaan" jo lapsena. Mukavaa päivän jatkoa. :-)

    http://mustaasamettia.blogspot.fi/2014/06/arkku.html

    VastaaPoista
  2. Minustakin oman arkun tekeminen ei tunnu lainkaan hullummalta ajatukselta. Valitettavasti taidot eivät riitä. Toisaalta kai sitä oppisi, jos oikein haluaisi.
    Kotona on yksi arkku, samoin mökillä tavaroiden säilyttämistä varten.

    VastaaPoista
  3. Asiaa puhut. Oman arkun teko olisi ihan hyvä idea. Ei sillä väliä enää siinä vaiheessa ole, minkälaisessa "purkissa" monttuun menee. Itse ainakin ajattelen niin. Saattaa olla, että oma purkkini on tuhkille. Olen omat hautajaiseni suunnitellut, joten miksei arkkuakin/uurnaa.

    Minullakin on "aarrearkku". Se on tehty suklaakonvehtirasiasta, sellaisesta kaksikerroksisesta. Onhan se jo käynyt pieneksi, mutta toimii silti. Sellainen kapioarkku olisi kiva, minne sitten keräisin suurempia aarteita. Nyt ne ovat varastossa banaanilaatikossa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista Der Speiderspinner, Manumiina ja Viltsu. On kiva lukea, mitä mieltä muut ovat.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!