perjantai 22. elokuuta 2014

Tarina päivässä 22.8/nukahtaminen

Ennen olen ollut nopea nukahtamaan. Ja kyllä vieläkin joskus. Mutta saatan herätä jo 10 minuutin kuluttua. Mies osaa nukahtamisen, heti kun pää on tyynyssä, alkaa kuorsaus. Meidän huushollissa on vain ongelmana herääminen keskellä yötä. Vuoronperään tai yhtä aikaa. Ja sittenpä ei nukahtaminen tahdokaan onnistua edes mieheltä. Amerikkalaiset omituiset tv-sarjat ovat tulleet tutuiksi. Ja minä askartelen kortteja, joskus. Useimmiten pyörin kyljeltä toiselle sängyssä. Minun vartaloni vaatii vaakatasossa oloa.
Joskus en saa unen päästä millään kiinni. Ja silloin iskevät ikävät asiat kyntensä kiinni. Tai keskeneräiset suunnittelut. Siksi en tykkää enää suunnitella ja järjestää mitään tilaisuuksia, koska ne häiritsevät yöunia.
Kahdella vanhimmalla lapsella oli nukahtamisvaikeuksia. Joskus jouduin laulamaan tunninkin sänkyjen vieressä ennenkuin uni tuli. Silloin osasin lastenlauluja paljooon ja jos loppuivat, keksin uusia. Miten lie nukahtavat nyt 40 vuoden jälkeen, en tiedä.

3 kommenttia:

  1. Se on ikävä tunne jos ei saa unenpäästä kiinni...Myös yölliset heräilyt ja kummalliset ajatukset...Tiedän kyllä tunteen :-) Mindfulnes voi auttaa rauhoittumiseen, myös mielen rauhoittumiseen! Minun nukahtamisvaikeudet loppuivat kun vaihdoin työpaikkaa. Mukavaa perjantaita sinulle!!!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa mukaan ATC-Tuplavaihtoon! Blogissani postaus aikatauluineen. :)

    VastaaPoista
  3. Kurjaa jos ei saa unta.
    Mutta sinä saat niin paljon kortteja ja muuta tehtyä, kun me muut nukutaan !

    VastaaPoista

Kiva kun kävit!